İSRAİL LÜBNAN'DA YENİ BİR KATLİAMA BAŞLADI

İsrail, uzun süredir Gazze'de sürdürdüğü vahşeti, şimdi de Lübnan'a taşıdı. ABD ve Batı ülkelerinin desteğini arkasına alan İsrail, Gazze'de bir yıl boyunca çocuk, kadın, yaşlı demeden 50 binden fazla Filistinli’yi katledip, 100 binden fazlasını yaraladı.

İsrail Lübnan'da Yeni Bir Katliama Başladı

İsrail’in, Lübnan’daki Hizbullah örgütünün çağrı cihazlarına uzaktan kumandayla gerçekleştirdiği eş zamanlı saldırılar, büyük bir yıkıma yol açtı. Onlarca sivilin hayatını kaybettiği ve yüzlerce insanın yaralandığı saldırılar, Lübnan'da geniş bir korku dalgası yarattı. İsrail, ayrıca havadan attığı bildirilerle Lübnanlılara yaşadıkları bölgeleri terk etmeleri gerektiğini belirterek, daha fazla katliam yapacağı yönünde tehditlerde bulundu.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, İsrail'in Lübnan'a başlattığı bu vahşi saldırıları şiddetle kınayarak, bölge ülkelerini harekete geçmeye ve bu saldırılara karşı birleşmeye çağırdı. Gazze’de yaşanan vahşetin ardından Lübnan’da da masum insanların hayatlarını kaybetmesine sebep olan saldırıların bir an önce durdurulması gerektiğine vurgu yapan kuruluşlar, “İnsanlık adına bu katliamların derhal sona erdirilmesi için tüm dünya kamuoyunu harekete geçmeye davet ediyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Lübnan halkına baş sağlığı diliyoruz,” açıklamasında bulundular.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları'ndan Hulusi Akar’a Destek

Kayseri Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, eğitim üzerine yaptığı bir açıklamayla bazı kesimlerin tepkisini çekti. Akar, katıldığı bir programda eğitimin amacının "Allah'tan korkma ve kuldan utanma" bilincini kazandırmak olduğunu ifade etmişti. Ancak bu görüş, bazı çevreler tarafından eleştirilerek aleyhinde kampanyalar başlatıldı.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, Hulusi Akar'a destek vererek, Paşa’nın dile getirdiği bu sözlerin eğitimin temel hedefleri arasında yer aldığını vurguladı. "Hulusi Paşa’nın görüşlerini yerinde buluyor ve kendisini destekliyoruz. Ona yapılan saldırı ve eleştirileri ise yersiz ve gayri milli buluyoruz," şeklinde açıklamada bulunan kuruluşlar, Akar'ın yeni nesillere yönelik değerli görüşlerinin arkasında olduklarını ifade ettiler.

UHA Haber Merkezi - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ