GAZETECİ NAİL AZBAY’A TEHDİT: SİYASETÇİLER TEHDİTLE BASINI SUSTURAMAZ

Siyasetçilerin gazetecilere yönelik tehditlerini kınıyor, cezalandırılmalarını talep ediyoruz.

Gazeteci Nail Azbay’a Tehdit: Siyasetçiler Tehditle Basını Susturamaz

Gazetecilere yönelik tehditleri alışkanlık haline getiren siyasetçileri kınıyoruz. Meslektaşlarımızı tehdit eden siyasetçileri kınamayarak ve cezalandırmayarak bu durumu normalleştiren tüm partilerin, olası bir saldırı ya da gazeteci cinayetinde suç ortağı olacaklarını ve onları sorumlu tutacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz.

Gazeteci Nail Azbay, bir takım kişiler tarafından tehdit ve hakaretlere maruz kaldı. Afyonkarahisar’da her gün yeni bir tehdit, hakaret hatta darp vakası yaşanırken, bunlara bir yenisi daha eklendi.

Gazeteci Nail Azbay, kendisine yapılan hakaretleri köşesinde kaleme aldı. Afyon Postası’ndaki köşe yazısında, gece vakti alkollü bir şekilde CHP’li bir meclis üyesi tarafından arandığını belirtti. Bu kişiye, “Ben senin iki kadeh içtikten sonra arayacağın, gevezelik yapacağın kişi değilim.” diye cevap verdiğini yazdı.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Gökhan Günal’ın abisi Namık Günal, sosyal medya hesabı üzerinden Gazeteci Nail Azbay’a “Kalemini kırarım” tehdidinde bulundu. Azbay ise bu tehdide gecikmeden yanıt verdi: “Sen değil, alayınız gelsin, yine de doğru bildiğimi ve inandığım hakikati yazmazsam namert olayım.”

Eleştiriye Evet, Tehdide Asla!

Afyonyerelhaber.com olarak, gazeteci arkadaşımız Nail Azbay’a yapılan bu hakaret ve tehditleri camiamıza yapılmış sayıyor ve şiddetle kınıyoruz.

Bir gazeteci, eğer yalan veya yanlış haber yapıyorsa bunun hukuki yolları vardır. Gazeteciler her türlü eleştiriye açıktır, ancak tehdit asla kabul edilemez. Meslektaşlarımızı tehdit eden siyasetçileri kınamayarak ve cezalandırmayarak bu durumu normalleştiren tüm partileri, olası bir saldırı ya da gazeteci cinayetinde suç ortağı olarak sorumlu tutacağımızı bir kez daha vurguluyoruz.

Gazeteciyi Tehdit Etmek Suçtur

Hukuk, bu ülkede yaşayan her yurttaşın can güvenliğini korumak için vardır. Parti yöneticileri ve milletvekilleri hukuktan muaf değildir. Siyasetçilerin gazetecileri tehdit etmesi suçtur ve biz, gazetecilere yönelik tehditleri alışkanlık haline getiren siyasetçileri kınıyoruz.

İktidar ve muhalefet temsilcileri, demokrasinin normalleşmesini istiyorlarsa, gazetecilere yönelik tehdit, hedef gösterme ve saldırılara karşı durmalı, bu durumu kınamalı ve cezalandırılma yollarını açmalıdır.

Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'ne de gazetecilerin tehdit edilmesinin suç olduğunu hatırlatıyor, hedef gösterilen meslektaşlarımızın can güvenliğinin sağlanmasını talep ediyoruz.

Hedef gösterilen tüm meslektaşlarımıza "geçmiş olsun" diyoruz.

AFYONKARAHİSAR (UHA) - FARUK KILINÇ

BELEDİYELER

EKONOMİ